Ilgaz Dağı -Küçük Hacet Tepe (2587 m) Kış Tırmanışı
-
14.02.2026 - 15.02.2026
- 8-14 Kişi
- Türkiye
Muhteşem Göknar ormanları ile yağan karın yamaçları ve ağaçları süslediği bir görsel ziyafete sizi davet ediyoruz. Kayak ve yürüyüş meraklılarını Ankara’ ya yakınlığı ile cezbeden bu dağ şimdi de MONTIS ile bir kış kampı ve tırmanışına ev sahipliği yapacak.
Kış dağcılığına ilk adımı atmak ve muhteşem manzaraları hafızalarına kazımak isteyenleri çağırıyoruz. Kış kampçılığının tadını ormanlarda ve yüksekçe bir dağda çıkarmak istiyorsanız, ilk kez kış tırmanışı ve bir kış kampına katılacaksanız görece kolay hedeflerden biri olduğundan son derece keyif alacağınız söylemeliyiz. Zor olmayan bu dağda temel kış kampçılığı, yürüyüş gibi bilgilerimizi pekiştirebilir ve özellikle daha zorlu dağlara gitmek için antrenman yapabiliriz.
Özellikle kış koşullarında şartlar dağcılığın tadını alacağınız kadar zorlayıcı olabilir. Ilgaz Dağı kampı ise en sevdiğimiz kış kamplarından biridir.
Ankara’ya sadece 200 km. uzaklıkta ki Batı Karadeniz’in en büyük dağ kütlesini beraber ziyaret edelim ve çok özel bir haftasonu geçirelim.
Özet Program
1.Gün: Ankara’da belirtilen duraklarda buluşma ve hareket. Ilgaz Dağı Kamp yerimize yürüyüş ve kampa yerleşme
2.Gün: Ilgaz Dağı zirve tırmanışı. Kampa iniş ve toplanmanın ardından dönüş
Tur Zorluğu Hakkında:
Dağcılık 3/8 Orta: Hafta sonu yürüyüşçüleri gibi fit bireyler için uygundur. Orta irtifalarda kısa yürüyüş günleri ile uzun bir zirve günü barındıran turlardır. Yürüyüşler genelde düzgün patikalar ve rotalarda gerçekleşir. Düşük eğimli kar geçişleri ya da kısa emniyet gerektirmeyen kolay kaya tırmanışı içerebilir. İp ve emniyet malzemeleri genellikle gerektirmez. Herhangi bir tırmanış tecrübesi istemez.
Tüm tur zorluk derecelerini görmek için tıklayınız
Fiyata Dahil Olan Hizmetler
- Ankara’dan Ankara’ya Ulaşım
- Tur boyunca tur liderliği,dağ rehberliği,danışmanlık (En az 2 dağ lideri)
- Tüm Kişisel Güvenlik Ekipmanları (Kask, Kazma, Krampon)
- Tüm Genel Güvenlik Ekipmanları
- Ücretsiz Çadır + Mat + Kar Küreği
- Ücretsiz Ocak + Kamp seti
- Temel İlk Yardım Seti
- Bu turumuzda 8-14 kişilik gruplar için en az 2 tur lideri sizlere hizmet etmektedir.
Fiyata Dahil Olmayan Hizmetler
- Kişisel Malzemeler (Uyku tulumu*, tozluk, baton vb)
- Sırt Çantası, Baton, vb.
- Program dışı istekler ve giderler
- Bahşişler
Bu turda kamp malzemeleri, kişisel teknik malzemeler (çadır, mat, kask,kazma, krampon,kar küreği) ücretsiz olarak sağlanmaktadır.
Uyku Tulumu Kiralama: 500 TL
Tek Başına Konaklama Farkı: 1500 TL
1.Gün: Buluşma, Ilgaz’a Hareket
Sabah 05.45’ de MONTIS ofisinden kalkan aracımızla Kastamonu Çankırı yönüne doğru ilerleyeceğiz. Öğleden önce yürüyüşe başlayacağımız noktaya ulaşmış olacağız. Kısa bir hazırlığın ardından muhteşem güzellikte ormanda kampımıza doğru ilerliyor olacağız. Orman içi yolaklardan kampa giden bu nefis güzergahta ağır ağır iz açarak ilerleyeceğiz. Birkaç saatlik kolayca kar yürüyüşünden sonra kamp yerimize ulaşacağız. Kar durumuna göre kamp yerimizi özenle hazırlayıp çadırlarımıza gireceğiz. Akşam saatlerinde çadırlarımızda bu huzurlu ortamda dinlenmeye çekiliyoruz. Tırmanış liderlerimizin belirleyeceği erken bir saatte uyanıp tırmanışımıza başlayacağız.
Yaklaşık Araç Transfer Süresi: 3 saat
Yaklaşık Aktivite Süresi: 1-2 Saat
Dâhil Olan Yemekler: –
2.Gün: Kamp – Zirve – Ankara’ya Dönüş
Sabah çok erken saatlerde kahvaltıdan sonra tırmanışımıza başlayacağız. Tırmanışımızın ilk bölümü ormanlık arazi içerisinden kar üstünde bir yükselişten ibaret. Tırmanış rotamızın ikinci bölümü ise orman sınırındaki bele ulaşarak Küçük Hacet Tepe’nin ana kütlesinde zirveye doğru bir yükselişten ibaret. Toplamda yaklaşık 4-5 saatlik bir yürüyüşten sonra zirveye varıyoruz. Havanın müsaade ettiği ölçüde öğle yemeklerimizi zirvede atıştırıyoruz ve kampımıza dönmek üzere hareket ediyoruz. Normal hava ve kar şartlarında öğle saatlerinde kampımıza varmayı planlıyoruz. Kampta dinlenmenin ardından ve fotoğraflarla anılarımıza aldıktan sonra kampımızı topluyoruz ve dönüş yürüyüşümüze başlıyoruz. Aracımıza ulaşıp kısa bir hazırlığın ardından Ankara’ya doğru yola çıkıyoruz. Akşam saatlerinde güzel anılarla sıcak evimizdeyiz.
Yaklaşık Araç Transfer Süresi: 3 saat
Yaklaşık Aktivite Süresi: 7 saat
Dâhil Olan Yemekler: –